Thursday, April 9, 2015

Ring Your Mother


Ring Your Mother (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "mild ale"ja hinnang 91 punkti!

Tootjainfo: "A collaboration brew between Buxton, Oedipus and Rooie Dop. A resurrected recipe from the mid 19th Century."

Väike lihtne pudel, sinisel sildil punasilmne vares. Kreemikat karva kahe sõrme paksune vahukiht on tugev ja püsiv ning kenasti klaasiseinu ehtiv. Õlle värvus - kirkalt sügavalt päikesoojangupunane.

Aroom .. oo ... see väärib eraldi kirjeldust. Väga omapärane segu kreegikompotist, jasmiiniteest ja õunamarmelaadist. Kõige selle all, süüüügava sissehingamise lõpus tajub nina aga tilgakest valget rummi. 

Esmamekk on rrraske, ehkki mitte tiheduse, vaid maitseküllasuse poolest, meenutades mõnd raskemat quadruplit või kreegiveini. Keskmaitse paneb kulme kergitama ... mäherdune kummaline segu robustsusest ja elegantsist! Rohkmakas hapukas-mõrkjas tammine ja õunane aluspõhi seguneb rummikooki meenutava knihviga, mis kokku kõlab võimsalt ja tümisevalt. Lõppmaitse taandub pisut tasakaalukamaks, segades kummaliselt võluvaks seguks kokku kreegikompoti, ürdinastoika ja lagritsa. Järelmekis sulanduvad taruvaik ja meevein, kreeginaps ja tammevaadis laagerdunud benediktiin. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga OGARALT maitseküllane übertasandi rüübe! Rohmakas ja võluv, röntsakas ja väga omanäoline. Oi see ei ole normaalne jook. Maitsejahtijad aga lausa PEAVAD selle ära nilpsama!
------------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Im taking your bolster additionally, Thanks.
    PenelopesPromise

    ReplyDelete
  2. I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it. Let mkae your bologs more plentifyl on instagram with our site instagram viewer

    ReplyDelete