Friday, April 3, 2015

Speyside Oak Aged Blond Ale


Speyside Oak Aged Blond Ale (Belhaven, Šoti). pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "english strong ale" ja hinnang 46 punkti.

Tootjainfo: "This blonde ale marries sweet vanilla notes from Speyside whisky seasoned oak with classic full bodied golden beer from belhaven."

Väike lihtne pudel, seeriale omane sildikujundus seekorda porgandikarva taustaga. Sõrmepaksune valge vahukiht on hõredapoolne, kuid siiski püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebe, magusapoolne, veidi veinine ja vaniljene.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on algul lausa kommilikult magus, kuid siis tuleb esile tamme raskepoolne tuhme mõrkjus. Lõppmaitse hakkab mängima juba palju nüansirohkemalt, siin on tikrikompotti ja valgeid sõstraid, valge veini hapukat värskust ja viskivaadi vaniljest mõrkjust. Järelmekk vajub küll suhteliselt kiirelt ära, kuid jätab maha mõnusalt värskendava,, kergelt vürtsikashapuka üldmulje, milles aimdub veidi koorevenist ja tikriveini.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Gambrinus pole kardinaalselt nõus RB madala hindega. Ebatüüpiline on see jook küll, pole ta ei klassikaline kuldne eil ega ka mitte tavapäraselt tihke vaadihoidis, kuid see segu kahest stiilist on igatahes proovimist väärt ja mõnusalt mekutatav. Pakkuda koos valgehallitusjuustuga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment