Sunday, April 19, 2015

La Luna Rossa Cuvee 2012


La Luna Rossa (Birrificio del Ducato, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Blend of Krisopolis (a new beer, that will be available in the future, fermented in barrels for 2 years, then Morello cherries are added to it), with a part of Ultima Luna (Barley Wine matured in Amarone barrels, with Marasca Morello cherries) and a part of young beer.
First brewed in 2009 and bottled in 2011.
Video description from the brewers: http://www.youtube.com/watch?v=N9y_XLVTej4"

Vist küll esimene kord, kui Gambrinus näeb õlu, millele on olemas tootja enda videoseletus. Itaalia keeles küll, aga ikkagi!

Kaunikujuline pudel, punastes toonides sildil kirsipuu ja veinivaadid. Korki paotades paiskub tuppa hunnitu veiniaroom ja vaht, mis täidab pool lauast ... samas klaasis ei taha see vaht teps püsida ja kaob hetkega. Õlle värvus - häguselt pruunakaspunane. Midagi on valesti, nii ei peaks see ilmumine toimuma. Aroom on aga täiesti tüüpiline hapuõlle veinine värskus koos märkimisväärse kirsisusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt hapukas-magus. Keskmaitse on HAPU! Kirsine, veinine, balsamico ja viigimarja segune, jämedalt jõuline ja samas kuiv. Lõppmaitse mõrkjashapukas metskirsine algus seguneb veidi vürtsika pähkliga. Järelmekk on hapu, hapu ja siis ka veidi magusakas-mõrkjas.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud kuiva paletiga, HAPU-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga vääääga omanäoline rüübe, mille konkreete pudel (nr 2599) oli kergelt käest ära läinud.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment