Saturday, April 4, 2015

Puuraidur


Puuraidur (Õllenaut, Eesti) pdl 0,75 l. alc 9,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "double IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "TopeltIPA, mis pruulitud meie lemmikhumalate Simcoe, Citra ja Cascade'iga"

Väike lihtne pudel, sildil pruulmeistri sõnade kohaselt "lumberseksuaal" :) Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv, kuid see-eest kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tumeoranž merevaik.

Aroom on midagi üüüüsna joobnustavat. Siin loksub mango koos konservpriniga, ananass ja greip, "kirsiks" on aga metsmaasikas :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja naksakalt mõrkjas-magus. Keskmaitse paneb keele võbelema troopilises rütmis, rütmi eest hoolitseb apelsinikoor greibiga, mahedat tausta lisab virsikukompott ja mangoviilakas. Lõppmaitses paneb maitsemeele puusad nõksuma ananassi tango vaarikatega ... ummmmhhhh, see on vast üks tants, üks puntratants ... või siiski koolitet salsa (kuigi Gambrinus väga täpselt ei tea mida see tähendabki). Järelmekk on aga juba heldinud käehoidmine mandariiniga ja üheskoos apselsinipäikese loojangu vaatamine.

Uhhh. Raksakraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERRÜÜBE! Puuvilja-kontsentraat-topelt-IPA-povidlo, mis muudab sind veidi ettevaatlikuks, kuid siis neelab täiega alla. Toidu lisamine siia kõrvale oleks vist totakas?
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment