Tuesday, April 21, 2015

Zwet.be


Zwet.be (3 Fonteinen, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: porter ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "A dark porter like beer from 3 fonteinen, brewed with Lambic yeast"

Väike matsakas pudel, mustjaspruunil sildil õllevaat. Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasi, vajudes aja jooksul küll hõredaks, aga olles väga püsiv. Õlle värvus - vähese pruunakaspunase helgiga must. 

Aroom on luksuslik, erakordne ja nüansirohke. Kakaokreem ja mandlišokolaad, metskirss ja vaarikamahl segunevad kokku magus-kreemjas-hapukaks kokteiliks, mis paneb maitsemeeled ootusärevuses võbelema.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaits mõjub fantastiliselt elegantselt ja luksuslikult nagu brokaadis ja sametis aadlidaam mõnelt hiliskeskaegselt lõuendilt. See vaoshoitud hapukas siniverelisus ja mõrkjasmagus jäik seljajoon ning samas malbelt heatahtlik naeratus jätab mulje erudeeritud õukonnale lähedalseisvast inimesest, kes vaatamata oma rõhutatud jõukusele on säilitanud inimlikkuse. Lõppmaitse vürtsikus mõjub kui pisut maneeritsev žest, millega kutsutakse teenija, et too valaks veel ühe klaasitäie hooaja populaarseimat jooki - veinist ja sädelevat porterit. Järelmeki hapukasmõrkjas ja veidi keelepära parkiv olek meenutab juba kodust arooniaveini ning on vaba igasugusest poosetamisest.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI rüübe, mõnusalt kergelt joodav, peenetundeliselt maitseküllane ja samas koduselt lihtne. Oivaline klaasitäis külmema õhtupooliku sissejuhatuseks või magusnukraks mõtiskluseks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment