Sunday, April 5, 2015

Keldrisoerd

Keldrisoerd (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: kellerbier

Tootjainfo: "Robustne hele lager, tugeva linnaselise keha, sügava kuldse värvi ning vürtsika uhmala mekiga. Paslik õlelauda ja seaprae manu.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, tagasihoidliku esteetilise kujundusega silt. Sentimeetripaksune kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pronksjas merevaik. Aroom on lihtne tavapärasest laagrist ehk kröömike magusam.

Esmamekk on keskmise kehaga (!) ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse üllatab oma maitseküllasusega, andes igale keskmisele laagerõlelle kolm korda ette oma tiheduse ja tummise maitsega. Lõppmaitse toob sisse hapuka marjase elemendi. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, väga värskendab ja kosutav.

Keskmisest tiba raskema kehaga, nõrgat karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe, kas teate (omas klassis, aga ikkagi!)! Laagerõllede lahjema otsa absoluutne kuningas. Kuram küll, see poiss ikka teab kuidas õlut teha ... või siis ei tea ja see juhtus kogemata :) Sepraad sobiks kenasti siia kõrvale küll.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment