Sunday, April 12, 2015

West Coast IPA (European Edition)


West Coast IPA (European Edition) (Green Flash / St.Feullien, US/Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "double IPA" ja hinnang 89 punkti.

Tootjainfo: "This beer is brewed both at Green Flash in the US as well as at St-Feuillien in Belgium. This Belgian edition is bottle conditioned and European malts are being used."

Väike lihtne pudel, must-lilla sildikujundus. Valge avht täidab pool klaasi, olles superpüsiv ja mõõdukalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kerge uduvinega ja oranži helgiga tumekuldne. 

Aroom mõjub kreemjalt tihkelt, miksides kokku mango, greibi, veidikese männivaiku ja ... veidral kombel meenutab see vanamoelist kivipuudrit :)

Esmamekk on keskmisest tihkema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on taaskord kreemine, tihkelt mõrkjashapu, juskui mäluks greibimarmelaadi ja jooks peale virsiku-mango-pihkalamehu. Lõppmaitse muutub veidi voolavamaks, kattes keele ühtlase aroonia-pihlaka-raudrohu nastoika kihiga. Järelmekk on oivaliselt kosutav särtsakas-jõuline, vürtsikas ja soojendav käepigistus parimatelt pruulmeistritelt, kelle elu ainus ülesanne on teha selline rüübe, mis sind vaimustusest õhkama paneb. Biskviitjas, karameljas, mõrkjas-vürtsikas ja samal ajal siiski mitte maitsemeeli kohutav.

Tihkepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE!!! Tihke, soe ja jõuline nagu külasepa kallistus. Leevenduseks võiks kõrvale pakkuda midagi rammusat ja toekat, nt pontsakaid grillvorstikesi.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment