Sunday, April 5, 2015

Yorikiri


Yorikiri (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 vol% Liigimääratlus: "seaweed weizenbock". Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo: "A Weizenbock brewed with Japanese aonori seaweed. Consume carefully, unless you want to be yorkiri’ed. Brewed in cooperation with the Estonian Sumo wrestling star Baruto Kaito who used to have the ōzeki rank in Japan."

Väike lihtne pudel, sildil sumotajad. Sõrmepaksune valge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - uduselt tumeoranž. Aroom on omalaadne segu nisuõllele omasest hapukusest, bocki iseloomustavast raskusest ja millestki ürdisest.

Esmamekk on raskepärase kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on veelgi tihkem, naksakalt hapukas-mõrkjas ja tuntavalt alkoholisoe. Lõppmaitse väändub juba tõsiselt maitseküllaseks - siin leiab nii kumkvaate kui poolkuivatatud viigimarju, pihlakaid kui kadakaid, mingit omapärast ürdisust, mida tahaks nimetada kasepungadeks ... aga ju need siis on vetikad.  Järelmaitse mesilasvaha-tihke ja kuusevõrse-siirupi-mõrkjasvürtsikas segu teeb su keelega midagi jõulist ja pitsitavat ... kas nii maitsebki Baruto yorikiri?

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Kummaline oma ürdisuses, milles vetika tuvastamine on keeruline, kuid omamoodi põnev ülesanne. Jõuline ja soojendav, vajab oma mütakuse leevendamiseks kõrvalehammustamiseks midagi väga kerget, nagu nt paprikaviilakaid.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment