Sunday, April 26, 2015

Õllekõrs Coffee Stout


Õllekõrs coffee stout (Viru Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: stout ja hinnang on 7 punkti.

Tootjainfo: "Õllekõrs Coffee Stout on pruulitud erinevate linnaste segust. See on tugev ja rikkalik eripruul, mille maitse teevad eriliseks pruulimise käigus õllesse lisatud tume mõrušokolaad ja naturaalne kohv. Õlle humalakibedus on tasakaalus õlle ainulaadse aroomi ja maitsega. Seetõttu sobib Coffee Stout nii eraldi tarbimiseks kui ka tugevamate roogade kõrvale."

Väike lihtne pudel, omamoodi huvitava esteetikaga pastelne sildikujundus. Sõrmepaksune kollakaspruun vahukiht on hõre, kuid suhteliselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tuemdapoolne kastanpunane. Aroom on meeldivalt hapukalt kohvine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse algab kenasti kohviselt ... kuid siis juhtub midagi ja suhu valgub veider plastine kergelt kirbe mekk. Lõppmaitse on omapärane segu vesisevõitu hapust ja kirbest magusakasmõrkjast kohvi-essentsist. Järelmekk on kleepuvapoolne, hapukas--mõrkjas ja kummine. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi kleepja ning samas vesise kehaga (kummaline, kas pole?), hapukas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga kummaline rüübe. Huvitav, mis siin valesti läks? Kohvi on ju kenasti tunda, kuid see on vilets kohvi. Šokolaad läks kaotsi. "Tugev ja rikkalik" ... jeesusmaria, millega võrreldes? Einoh joodav ta ju on, aga kui sa oled saanud mõnda head kohvistouti, siis ... milleks?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment