Wednesday, April 15, 2015

Hop 15


Hop 15 (Port Brewing/Lost Abbey, US) pdl 0,66 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "double IPA" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "First brewed in 2002 to celebrate the 15th anniversary of the original Pizza Port location in Solana Beach, we searched high and low and combined 15 of our favorite hops which were added every 15 minutes to the boil. Somewhat darker than other Double IPA style beers, our beer oozes the hop goodness of pine needles, freshly squeezed citrus and ground spices which are only moderately tempered by a sweet malt finish. Thankfully, for all of us hopheads, we have decided to brew this beer more than once a year. Look for Hop 15 to make appearances from time to time when space permits us to brew this, one of our favorite ales.
Alcohol content varies. Spring 2012 batch is 11% ABV. Spring 2013 is 10%."

Keskmisest veidi suurem pudel, sildil humalarünnak :) Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja on väääga püsiv ning end tugevasti klaasiseintele haakiv. Õlle värvus - kergelt uduselt soe kuldne. Aroom on meeldivalt humalaküllane, ehkki mitte nii pommjas nagu kirjeldusest oleks oodanud, tunnetus on pigem leebelt puuviljane ja mõnusalt merekarge.

Esmamekk on rrrraske ja kergelt kleepjas, mõrkjas-hapukas ja keeleotsa näksiv. Keskmaitse toob laia naeratuse näole ... uhh see on mõõõnus mööda suud laialivajuv segu ananassist, männiokastest, viigimarjadest ja meeveinist. Lõppmaitse mõjub kui parajalt jokkis maa-aadlik, selline soe ja sõbralik ja pisut pealetükkiv, aga samas olemuselt ikkagi vaoshoitud ja sirgeselgne. Siin hoovab vastu kadakamarju ja meelikööri, karusmarjakompotti ja apelsinimarmelaadi, kuivatatud õunu ja murakaid. Järelmaitse valgub reetliku soojusena laiali nii kurgus kui ka juba maos, olles vürtsikas, tajutavalt alkoholine, tihkepoolne ja unele kiskuvalt rahumeelne :)

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kleepjavõitu paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! See on hea stiilinäide tõeliselt jõuliselt ja hästi tasakaalustatud humalavirdest, mida tuleks pakkuda ainult edasijõudnud õllekiiksuga kodanikele. Süüa on vaja midagi rammusat, et jääda peale suurevõitu pudelit püsima:)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment