Tuesday, April 7, 2015

III Anniversary Ale


III Anniversary Ale (Cromarty, UK) pdl 0,5 l. Alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "quadrupel" ja hinnang 69 punkti.

Tootjainfo: "Caramelised Fig Belgian Quad"

Keskmist kasvu õõlakas pudel, mille kael on kastetud vaha sisse. Must krõmeline silt muudab hõbedase teksti pisut uduseks, kuid üldmulje on efektne. Õrnalt kollakas sõrmepaksune vahukiht vajub kirmeks, kuid püsib siis visalt. Õlle värvus - kirkalt pronksjas merevaik. Aroom on suhteliselt tagasihoidlik, magusakas ja kuivatatud puuviljade taoline.

Esmamekk on raske kehaga ja intensiivselt magusakas. Keskmaitse lööb lahti viigimarjade lõõtsmooniku, kuid esmane prääksatus kõlab veidi alkoholiselt ja kähedalt nagu pisut ülejoonud külamoosekant, kelle lõõtsa on korduvalt veini ja õllega üle valatud. Lõppmaitse on juba tunduvalt mahlakam ja sügavam, meenutades koolitet tenorit, kes oma häält soojaks lauldes ümberistujaid kergelt tüütab, kuid siis tuttava ja rahvaliku viisiga näod naerule tõmbab. Viigimari on selles laulus kenasti olemas, karameljat sügavat magusust ja veidi portveinilikku elegantsust ... kuid siiski rohmakavõitu ja ühetaktiline (ehkki kas ühetaktilist laulu on olemas? :) ) Järelmekk mõjub pisut vürtsikalt, aimdub nelki ja kuivatatud aprikoose, kuid kurgu peamiseks elamuseks on siiski alkoholine magusus. 

Raske kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja siirupja paletiga, magusakas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga rohmakas rüübe. Hea, kuid üheplaanine. Jõuline ja lihtne. Taotletud elegants jääb talupoegliku teostuse varju. Aga no kui sulle meeldivad viigimarjad (ja Gambrinusele meeldivad nad väga), siis soovitan kindlasti proovida. Kahe peale. Koos viigimarjadega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment