Monday, April 13, 2015

Hommelbier


Hommelbier (Van Eecke, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo: "Hommel is the local abbreviation of humulus, from the botanical name for the hop plant. Confusingly, it also means bumble bee in Flemish. Poperings Hommelbier is a hoppy, golden-bronze, ale. It is made from a blend of winter, summer and aromatic pale malts."

Väike lihtne pudel, heledates-rohelistes toonides sildil paistab humalakasvanduse (?) tagant vanad kirikud. Valge horedapoolne vaht täidab üle poole klaasi, püsides üle keskmise kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab kõigepealt belgia õllede magusakat kommilõhna ja siis IPAde mõrkjat muruvärskust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas. Keskmaitse on segu mõnusalt vürtsikast belgia magusast eilist ja supervärskelt humalarohkest IPA'st. Lõppmaitse mõjub kui pikk ja soe pai, kui pärastlõuna verandal tugitoolis, kui ühine õhtu parima sõbraga ... see on niiiiii sulnilt soe, magusmõrkjas nagu vanamehe heietused "siis kui me veel noored olime", sirgeselgne kui vana ohvitser ja kindlameelne kui mees kes läheb uue õlle järgi! Järelmekk on magusakas-mõrkjas, ürdine, koriandri ja raudrohu tinktuuri taoline, väääga rõõmustav ja sõbralikult toetav.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Sisuliselt on tegu Belgia IPA'ga ning ilmselt selle liiginähtuse ühe parima esindajaga. Oi poisid-plikad, no oskavad need uue põlvkonna belgia pruulmeistrid ikka vana Gambrinuse meelt heaks teha! Tandoori kana tahaks praegu :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment