Thursday, April 30, 2015

Baltic Notorius IPA3


Baltic Notorius IPA3 (Põhjala / Boneyard , Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 12,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: ""Double IPA", hinnang pole veel välja kujunenud. jälle kord ratebeeri puudujääk - no ei ole neil triple IPA jaoks lahtrit.

Toojainfo: "Boneyard’s original Notorious triple IPA recipe, brewed in Põhjala with Tony Lawrence himself.
NOTE: not to be confused with Boneyard Notorious IPA3."

Väike lihtne pudel, karm sildikujundus. Erkvalge sentimeetrine vahukiht kaob kirmeks, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - kirkalt tihke kuldne.

Aroom. Sa-raks-sa-poiss! Humalahullu jaoks mõjub see kui viiruk jumalatele. Roheline vine ronib sõõrmeist ajju ning väljub läbi pealae ja laialiveniva naeratuse. MMMMango ja kaktuseviljad, laimikoor ja ... huvitaval kombel roheline sibul! :)

Esmamekk. See on raske ja tihke, keeleotsa väntsutav ja vürtsikalt vaigune. Siit aimdub raske ja konarlik teekond üle humalaküngaste.

Keskmaitse. Aih. Sakurjam. See lausa lööb labidaga ja kolm korda järjest! Ohhhjeerum, see muidugi ON tripeltIPA ... aga see on samal ajal ka rämehumalane odravein. Ja seejuures sihuke rontjam odravein, mis kergelt silmi kipitama võtab! 

Lõppmaitse. Humalasiirup. Kange humalasiirup on selle joogi nimi, mitte õlu! Magus ja mõru, puuviljane ja vaigune, ananassikonservi ja kadakamarjamahla (misasja?) segu.

Järelmekk. See hullumeelne ja keeltväsitav teekond üle humalaväljade oli küll mitmel eri moel nauditav, kuid ka kergelt väsitav. Maitsenäsakesed võtavad palgata puhkuse ja sulguvad. Jubekoleõudselthea.

Prrr. Siirupja kehaga, vähekarboniseerunud ja kleepja paletiga, mõrkjas-magusaka-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika-mõrkjas-magusaka buketiga KREISIRÜÜBE!!! Selle joogi juurde tuleb kirjutada hoiatus, sest õlu pole tema kohe mitte! Humalasiirup või humala-odravein või mis iganes, aga no kuulge ... siin on vist kuuekordne humalakgus raisatud. Mis on selle IBU? Miks on see olemas? Kes ma olen?
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment