Friday, May 1, 2015

Marineeritud kõrvits

Marineeritud kõrvits (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,4 %vol. Liigimääratlus: kõrvitsaõlu?

Tootjainfo: "Sisaldab: vesi, kõrvits. Pale ale, Pilsner, Chocolate, linnas, kaerahelbed. Vanillisuhkur, ingver, nelk, kaneel, muskaatpähkel. Waimeat ja Motueka humalad. Pärm"

Issver-sussver, see retsept võib tähendada kas läbikukkumist - ülekoormatud maitseläbu - või siis midagi hõrku.

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Väheldane valge vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt tumeoranž. Aroom on vürtsikas, nelk käib ohtlikult üle kõige - see tegelane kipub väga kergelt üledoosi andma ja kõike muud matma ... noh nagu kaneelgi. Aga üldmulje on siiski positiivne, meenutades tõepoolest magusapoolset kõrvitsamarinaadi.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse on vürtsikas, nelgine, muskaatpähkel tuleb mõnusalt esile. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, vähese kõrvitsale omase magusaka pehmusega. Omamoodi üllatuseks on kohvine kõrvaltoon, is tuleneb ilmselt mõnest protsendist šokolaadilinnastest. Järelmekk mõjub mõrkjas-vürtsikalt, maitseküllaselt ja ausalt öeldes mitte kuigi õlletaoliselt :)

Keskmisest kergema kehaga, alakarboniseeritud ja kuiva paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Pruulmeistri näpuharjutusena kindlasti tegemislusti vääriv, kuid pole kindel, kas seda teist klaasi juurde küsiks. Samas, koos praetud või grillitud kõrvitsaviilakaga sobiks ju päris kenasti pakkuda.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment