Monday, May 11, 2015

Miss Haizon

Miss Haizon (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: ""Miss Haizon" on Belgia ja Prantsusmaa juurtega suvine saison-stiilis õlu, mida rikastavad koriander, ingver ning apelsinikoor. Terviseks!"

Väike lihtne pudel, rohe-valgel sildi lipsutet osa naisest :) Valge vaht täidab üle poole klaasist, olles vääägagi püsiv. Õlle värvus - häguselt kuldne. Aroom on mõrkjas-magus, kergelt vürtsikas ja apelsinine.

Esmamekk on keskmise kehaga, mõnusalt surisev ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses domineerib koriandri eeterlik õlisus, mõrkjal põhjal sädeleb belgialik vürtsikus ja killuke ingverit. Lõppmaitse on mahlakalt mõrkjas-magusakas, apelsini-marmelaadi taoline. Järelmekk sumiseb kumalasena keelepäral, ajades tiibadega laiali vürtsikat sädelust ja tilgutades mõrkjat nektarit.

Keskmisest nibin raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja zipzu kuivavõitu  paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Überhea rüübe. Esimese omamaise ametliku väikepruulitud saisonina väärib kõrget hinnangut, ehkki Gambrinuse meelest võiks olla zuts rohkem hapukust ... aga hää värk igatahes. Pakkuda koos viinamarjadega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment