Thursday, May 7, 2015

Suvitajad

Suvitajad (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu

Toojainfo: "Pale malt ja Wheat malt linnased, nisuhelbed, humalad Goldings ja Mosaic. Lisaks koriandriseemned, tähtaniis ja apelsinikoor. Pärm Safbrew Wheat WB-04
IBU 22"

Väike lihtne pudel, heledal sildil kaks retro-bikiinipiigat :) Valge sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt kuldoranž.

Aroom ... jeerum kui lahe see on! Apelsinitsukaad, köhakomm ja lagrits moodustavad mõnusa segu ... aga pikemal nuuskimisel hakkab see meenutama päikeseooja jalgratta sisekummi :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitses löö keelel õhetama aniisi vürtsikus, millele sekundeering koraindri vaigune eeterlik foon. Lõppmaitses tuleb esile apelsinikoore mahlane mõrkjus, segamisi karamelli ja hapukamarmelaadiga ... eee ... Tiina kommi sisu tuleb meelde :) Järelmekk on mõrkjas-magus, värske ja sulnilt soe nagu suvehommik rannas, mil päike pole veel liiva kuumaks kütnud, kuid esimesed suplejad ja pallipõrgatajad sätivad oma lamamistoole ja vollevõrke.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Überhea lustlik ja väikese kiiksuga rüübe, mida oleks paras pakkuda vürtsikama grilliroa kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment