Tuesday, May 5, 2015

Heniöcus


Who Cares Editions Experimental Arctus - Heniöcus (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol.

Ratebeeri liigimääratlus: APA ja hinnang pole veel tekkinud.

Tootjainfot leida ei õnnestunud, aga tegemist on ka üsna uue eksperimentaalseeriaga. Niipalju kui ma aru saan, on neli ühetaolist õlut tehtud igaüks eri humalaga. No vaatame siis ...

Väike lihtne pudel, sildil suurelt "Who cares" ja tähtkuju, õlle nime leiad alles kuskilt taganurgast. Erkvalge vaht täidab veidi alla poole klaasist, olles hõredapoolne je keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on esmalt järsult tsitruseline, kuid siis voolab selle tagant välja pehme lilleline taust ... meenutades kibuvitsaõisi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse toob esile hapukaid noote, mis kauem keele hoides hakkavad meenutama juba midagi saisoni-laadset, hapukas-vürtsikat je valge klaari taolist. Lõppmaitse pehmeneb taas lillelisemale poolele ... ja järelmekk teeb uue käänu tagasi mõrkjas-hapukasse maailma.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe, mille mängulised käänakud lasevad end mitmel moel nautida. Jahedad õuna- ja pirniviilud koos soolakama juustuga oleks mõnus kaaslane siia juurde.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment