Sunday, May 31, 2015

Ööbik

Ööbik (Schrammi keller / Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "baltic porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Silky and smooth Baltic Porter crafted in collaboration with J.R. Schramm’s Keller. Fermented with lager yeast, aged on raw Peruvian cocoa nibs and Madagascar vanilla beans. "

Väike lihtne pudel, pruunakas-lillal sildil puu, mille otsas on ööbik :) Tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must.

Aroom on kohe JÄMEDALT kakaone ... no kohe ikka VÄGA KAKAONE ... ja pisut kohvine ja šokolaadine ja siis NO VÄÄÄGA KAKAONE! :))

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse magus-hapukas algus keerdub kiirelt vürtsikaks ja veiniseks. Lõppmaitse tatsab suus koljatliku kakaokollina ringi, ümisedes omaette midagi mõrušokolaadist ja vanillist ja vihmametsadest ja neegrilastest. Järelmekk on veinine ja kakaoliköörine, kauakestev ja kõikehõlmav. Kakaotempel mällu!

Keskmisest kriips raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Ohtlikult kergesti joodav ja kurrramuse kakaone koll ... naudinguküllane ja maitsetihe ... jahe ja sume. Vägev värk, üks kakaosemaid jooke mis Gambrinus saanud! Dessertõlleks koos vaniljejäätisega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment