Friday, May 29, 2015

Sauna session


Sauna Session (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", koondhinnet veel pole. Sildil on samas kirjas: "estonian ale"

Tootjainfo: ""Sauna Session" on kaseviha jõud pudelis, mis teeb hinge rõõmsaks ja keha virgeks!
Birch lager.
Refreshing craft beer that captures the essence of a traditional Estonian sauna experience.
Note: contains birch leaves."

Väike lihtne pudel, sildil saunastseenike. Erkvalge sentimeetripaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. 

Aroom ... oi see väärib omaette rida! Saun, kusjuures linnasaun! Kõik need veidi liiga kaua ligunenud kasevihad, põranda külge kleepunud kaselehed, niiskusest auravad ja kergelt kopitama läinud puurestid jalge all ja riietuskapid. Ohhhhhsataevane vägi ja saunamõnu!

Esmamekk on keskmisest kergem ja mõrkjas. Keskmaitse - no kaseviht noh! Haavapuust lebats ja sahmakas kuuma vett kerisele, nii et kivid praksuvad. Lõppmaitse ... jestas ja justas ... no nüüd ma tean, kuidas maitseb saun! Hele pehme puit, mis on vettinud ja mille pealt ei tahakski üles tõusta, sest muidu ta põrguline muutub jälle kuumaks. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas ja kõiki sinu elu saunaskäike meelde tuletav.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga GENIAALNE RÜÜBE! Saunaõlu selle sõna kõige otsesemas ja napakamas mõttes. Laena mulle sauna, Vanemuine! Kohustuslik kingitus kõigile saunasõpradele, eriti neile kes kuskil kaugel maal sellest mõnust ilma on - ja siis vaadake seda heldimuspisarat! :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment