Monday, May 18, 2015

Kalevipoeg

Kalevipoeg (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: absurd IPA :)

Tootjainfo: "Leevendab koduigatsust ja ravib tööst kanget keha.
Peale Käbliku talu kaevuvee sisaldab Pale, Vienna, Pilsner ja Crystal linnaseid, mis annavad õllele eestlaslikult tugeva keha. Kamõruduse poolest on õlu kange kui Kalevipoeg, seda kangust annavad Challenge, Target, Willamette ja Chinook humalad. Aroomi eest hoolitsevad Glaxy ja Citra.
IBU 73"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, sildil ... no loomulikult Soome kaardi kontuurid :) Valge sametiselt tihe vaht täidab pool klaasi, olles megapüsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on hapukas-mõrkjas, meenutades metsamarju ja sammalt, noori kasepungi ja vaarikavarsi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mahlane, marjane, konservpirnide ja valgete sõstrate taoline. Lõppmeki mõrkjas-magus tihkus on otse oivaline, värske ja klaar, värskelt nõrgunud sädeleva männivaigu ja litšimarjade segune.  Järelmaitse mahe ja mahlane algus asendub pikealt kurku soojendava mõrkja adruse tihkusega, olles mitmekihiline ja mänguliselt vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Pika tööpäeva lõpus kaks-kolm pudelit seesinast rüübet ja töömehe magus uni võib sind tabad juba laua taga :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment