Thursday, May 21, 2015

Märtsikass

Märtsikass (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: märzen

Tootjainfo: "Pale Ale, Munich light, Crystal, Biscuit ja Roasted Barley linnased. Humal: Hallertau. Pärm: White Lab Oktoberfest
IBU 23,1"

Väike lihtne pudel, sildil rinnakas Oktooberfesti-tüdruk :) Hallikas vaht vurtsatas avamisel pudelist üsna kaugele, ulatudes tapeedini :( ja olles klaasis üsna püsimatu. Õlle värvus - mustjaspunane??? Märzen peaks ju olema punakas, mitte must? Aroom on alul tugevalt süshappegaasine, kuid seejärel tuleb esile üsna meeldivalt intensiivne röstlinnaste leivalõhn.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magus-hapukas, kuidagi kirbevõitu, ülekõrvetatud ... või lausa söestunud leivakoorikut meenutav. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas ja vürtsikas, karamelli ja lagritsat varjutab seesama kõrbemise toon. Järelmekk on veinine, hapukas ja ürdine, meenutades mõnd raviteed tilga rummiga.

Keskmise kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, magusakas-hapukas-magusaks-mõrkjas-vürtsika buketiga veidravõitu rüübe, mis stiilimääratlusest on kõvasti mööda ja ka joogina omaette õlgu kehitama panev.
------------
 pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment