Sunday, May 24, 2015

Black IPA


Black IPA (Mallakosken, Soome) pdl 0,33 l. Alc 6,5 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Black in color and intoxicating aroma drunken Mallaskoski Black IPA is a wall Jokelainen interpretation of the prestigious American Black IPA style. Chinook, Amarillo and Simcoe: Beer in three different hops, each of which adds to the complex has been used. Pale ale, stones, Chocolate-, Carafa Special and Black-malt: the malt that supports the bottom of the five types of malt are selected.
Taste: The taste has sought a balance between a strong hops', a rich maltaisuuden and suitable toasted.
Ingredients: Water, malt, Amarillo, Simcoe-, Chinook hops. Made by hand, without preservatives.
Brewmaster Jyri Ojaluoma comment:
Black IPA beer in building a malting bottom there are two options; either stoutmainen thick and "heavy" or IPA-like as light as possible. Mallaskoski Black IPA represents these latter ""

Väike õlakas pudel, must-kuldne elegantne sildikujundus. Pruunakas sentimeetrine vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroomis on lillelisi humalaid ... kuid IPA kohta tundub see liiga leebe. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse puuviljaste ja lilleliste humalate segu on mõnusalt mangot ja akaatsiat meenutav ... kuid ikkagi IPA'st kuidagi kaugele maha jääv. Lõppmaitse hakkab juba õigesse kanti minema, parimaid humalaid on ikka raske peita, isegi kui neid vaid näpuotsaga panna. Järelmekk on mõrkjas ja mõnusa vürtsika sädelusega.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga vägagi hea tasemega rüübe. Kui sildil oleks kirjas "hoppy stout", siis Gambrinus noogutaks tunnustavalt. Kui "black APA", siis poleks ka paha. No aga musta IPA suhtes paikneb kõnealune jook ikka koridori teises otsas. Vot siis mida tähendab valesti valitud sihik.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment