Saturday, May 23, 2015

Kadaka Must

Kadaka Must (Adavere, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfo puudub :(

Lihtne väike pudel, tehniline sildike.  Hallikas vaht täidab üle poole klaasist, vajudes küll hõredamaks, kuid püsides kenasti, haakides end ka klaasiseintele. Õlle värvus: kirkalt mustjaspunane. Aroom on magusakas, šokolaadine ja küpsisetaoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaits on mõnusalt maitsetihe, naeratavalt magus-mõrkjas, kakaoubade ja šokolaadijoogi vahepealne. Lõppmaitse uhav juba võimsa maitsetormina keelel ringi, visates raheteradena kohviube ja vihmapiiskadena lahmakaid mõrušokolaadi plätakaid, veinist välku ja ploomikompoti kõminat sekka. Järelmekk on hulgamaad leebem ... nagu peale tormi ikka, selline meeldivalt päikeseloojanguline punakas-sädelev, veidi vürtsikas ja soojalt merepinnalt tõusva uduvine taoliselt kõiki muresid mattev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERrüübe. Tõsi küll, punkt läheb maha selle eest, et tegu on pigem humalase stoudiga kui musta IPA'ga ... kuid nauditav ikkagi täiega! Midagi väikest ja soolakat sobiks siia kenasti, miks mitte lausa midagi nii ebaoroginaalset nagu kartulikrõpsud :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment