Tuesday, May 5, 2015

4.hooaeg

4.hooaeg (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Belgia Pale Ale ja nisulinnased, kaerahelbed. Humalad Amarillo ja Galaxy. Pärm Belle Saison.
IBU 33,8"

Väike lihtne pudel, soojades merevaigutoonides sildike. Valge vaht täidab üle poole klaasist, muutudes aja jooksul küll hõredamaks, kuid jäädes tublisti püsima. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt hapukas-magus, soe ja tsitruseline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja särtsakalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse leebub veidi, kuid jääb mõnusalt apelsinimahla ja mangokonservi vahele. Lõppmaitse mõjuba juba aga kui žanri klassika - surisevalt vürtsikas, hapukas-mõrkjas ja elegantne taju vallutab kogu keele ja paneb maitsja tunnustavalt ümisema ... ojaa ... see on üks õige saison! Järelmekk on kuivapoolne, mõrkjas ja sidrunikoorene.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERHEA rüübe! Saison nii nagu ta olema peab ... ehkki võib-olla võiks järgmine kord ka veidi nisulinnaseid sisse surada. Mmmõnus klaasike pika tööpäeva järel virgutuseks ja hea kaaslane ka rammusama kalapala kõrvale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment