Monday, May 4, 2015

Arctus


Who Cares Editions Experimental Arctus - Pegasus (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: APA ja hinnang pole veel tekkinud.

Tootjainfot leida ei õnnestunud, aga tegemist on ka üsna uue eksperimentaalseeriaga. Niipalju kui ma aru saan, on neli ühetaolist õlut tehtud igaüks eri humalaga. No vaatame siis ...

Väike lihtne pudel, sildil suurelt "Who cares" ja tähtkuju, õlle nime leiad alles kuskilt taganurgast. Erkvalge vaht täidab u pool klaasi, muutudes aja jooksul hõredaks, kuid püsides väga pikalt. Õlle värvus - vähese uduvinega kuldne. Aroom on leebelt magus-mõrkjas, värskelt tsitrusjas.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse toob sisse väheke hapukust, meenutades värskeltpressitud greibimahla. Lõppmaitse on magus-vürtsikas, apelsinine ja sädelev. Järelmeki mõrkjas-vürtsikas värskus paneb tunnustavalt noogutama.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Tõeline tsitruspomm, värske ja kosutav. Siia kõrvale sobiks pakkuda kergelt vokitud aedvilju.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment