Friday, May 22, 2015

Rattur


Rattur (Õllenaut, Eesti) pdl 0,75 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA"????, hinnang pole veel välja kujunenud. EEE - miks see jook IPA'ks määratud on?

Tootjainfo: "Me võiks kirjeldada õlle maitset. Pointless. Proovi ja sa tead, kas meeldib või mitte. Võid juua otse pudelist või jalaga klaasist- maitseb ühtviisi hästi niikaua, kui sa end mõnusalt tunned.
SÕIDUSOOVITUS
Laupäeva pärastlõuna on just õige aeg tsiklile hääled sisse lüüa ja mõned kurvilised teelõigud ratta alla võtta. Aga mitte liiga kiirelt, vaid pigem mõnuga. Siis tsikkel garaazi ja Rattur lauale."

Väike lihte pudel, sildil kettidega tsiklite külge aheldet mees? Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on tihe ja tugevalt klaasiseinale kleepuv. Õlle värvus - kuldne. Aroom on meeldivalt humalane, klaar ja mahlane. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga (?) ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mahlane, puuviljane, meenutade mangot ja litšimarju ning kiivit. Lõppmaitse muutub veidi linnaselisemaks ja okkalisemaks. Järelmekk on klaar, karge ja tsitruseline.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga mõnusalt mahlane rüübe. No IPA pole ta mitte ... selline session APA ehk?
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment