Thursday, May 7, 2015

Grünhopfen Pils

Grünhopfen Pils (Schönram, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "pilsener" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo (google tõlke abil): "Seasoned with freshly plucked not kilned Hersbrucker and Select hops."

Väike lihtne pudel, sildil ... vist sajandialguse töölisperekond? Erkvalge vaht on hõredapoolne, kuid kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on leebelt magusakas ja kuidagi maalähedane, heina ja sõkalde lõhnaga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on supervärske, mahlane, tsitrusjas ja karameljas. Lõppmaitse mõrkjas-magus greibine värskus pühib päevase väsimuse kui peoga ja paneb januga uut sõõmu kuukama. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, kauakestev ja lahedalt värske.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut kuivavõitu paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERhea näide pilsnerist, mis on üks õige pilsner! Missuguse tööõnnetuse ja optimeerimiskihu ajel küll sellest masstootmise käigus kõik mahlad välja filtreeriti? Suurtootjad - võtke siit šnitti! Ja muuseas, ka Eesti väiketootjad pole veel pilsnerit teinud!?
-----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment