Friday, May 1, 2015

Rudeen


Rudeen (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "black IPA" ja hinnang 99 punkti!!

Tootjainfot ei õnnestunud leida, kummalisel kombel ei leia toodet ka tootja kodulehel. Ehk seletab olukorda see, et tootja FB lehe kohaselt oli toote tutvustusüritus alles mõni nädal tagasi!

Väike lihtne pudel, sildil sarjale omaselt järjekordne metsakoll. Pruunakas vaht täidab üle poole klaasist ja on überpüsiv. Õlle värvus - tuhmilt tume punakaspruun. 

Aroom väärib omaette reakest. Siit leiab nii tumedat röstlinnast kui mustsõstart, kuuma kadakapuud kui külma kohvi, veidi märga loomakarva ja kuivatatud pohli.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas ... no ikka kohe üsna mõrkjas :) Keskmaitse raputab mõnusalt kuklakarvu ja küsib - kuidas röstitud mustsõstar ka maitseb ... koos vähese kampoli ja seedrimänniõliga? Lõppmaitse kohvine ja kadakane põhi sillutab teed tumedas rummis leotatud kuivatatud pihlakatele ja tilgakesele ürdiliköörile. Järelmekk on veidi leebem, õnnistades keelepära samblaleotise ja lagritsaga, pitseerides kõik kolme vaigutilgaga noore kuusevõrse küljest.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Oivaline näide sellest, kuidas must IPA ei sarnane lihtsalt humalasele stoudile, vaid on ikkagi eelkõike IPA ja siis alles must :) Mahlane ja intentsiivne, kergestijoodav ja samas jõuline. Muahhh!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment