Sunday, May 31, 2015

Duvel Triple Hop 2015

Duvel Triple Hop 2015 (Duvel Moortgat). pdl 0,33 l. alc 9,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgia kange eil" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Two kinds of hops is good, three is even better. EQUINOX is the third kind of hops Duvel Tripel Hop 2015." Sildil kirjas: "Saaz Saaz / Shyrian Goldings, dryhop: Equinox"

Väike matsakas pudel, valge-roheline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist, vajudes hõredaks ent mahuliseks. Õlle värvus - õrna uduvinega kahvatukollane. Aroom on magus-vürtsikas, begia klassikalisel kommisuhkrusl põhjal on rohkelt värskeid humalaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on hapukas, sädelevalt vürtsikas, keeltkõditavalt ja kuidagi kiiksuga valget vürtsveini meenutav. Lõppmaitse on karameljas, kommisuhkru ja valgete sõstrate ning koriandri ja litšimarjade segune. Järelmekk kõditab pikka aega kurgupära hapukas-vürtsika, veidi meeveini ja ürditeed meenutava buketiga.

Keskmisest ehk mõtteosa raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga kummalisevõitu, kui kahtlemata Übertasandi rüübe. Ratebeer on oma stiilimääratluses metsa pannud - tegemist on "belgia IPA" raudkindla esindajaga! Ja noh, võrreldes tavapärase IPA'ga on ta ikka koha väga "belgia" :) Gambrinus valib siia juurde Cambozola juustu.
--------
pilt istehetud

No comments:

Post a Comment