Monday, June 1, 2015

Mõrumann

Mõrumann (Kikka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Crystal, Special B, Melanoid. Humalad: Columbus, Simcoe, Citra. Kuivhumaldatud: Simcoe
IBU 40"

Väike lihtne pudel, tehnilise lahendusega sildike. Kreemika varjundiga sõrmepaksune vahukiht on tublisti püsiv ja klaasiseintelegi haakuv. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldpunane. Aroom on leebelt mõrkjas, meenutades kuivatatud pohli.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas ja leivane olek paneb oletama, et siin peaks mängus olema ka rukkilinnaseid, kuigi sildil nii kirjas pole. Lõppmaitse pohla ja sambla ja vaarikavarre leotise taoline mõrkjas-magusakas ravimtaimetee taoline bukett paneb tunnustavalt noogutama - see PEAB olema üks tervislik kraam :) Järelmekk on kargelt mõrkjas-hapukas, kauapüsiv ja kadakamarjane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Überhea rüübe, mis võiks vabalt ka IPA nime kanda. Tummine leivaviilakas koos maasingiga kuluks siia juurde ära küll.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment