Monday, June 29, 2015

Nebuchadnezzar


Nebuchadnezzar (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "“Neb” is a home brew recipe that has been scaled up with no consideration to economies of scale. Some say idiotic, and as an economist I would have to agree. Get fresh or die trying.
Awards: Gold medal and "Best of Show" at the Stockholm Beer & Whisky Festival 2012. Best Swedish Beer 2013 according to ratebeer. Best Swedish Beer 2012 according to the readers of Allt om Öl. Best Swedish Beer according to beersweden.forum. On the list of 30 great IPAs to drink before you die at http://firstwefeast.com/drink/30-great-ipas-to-drink-before-you-die/
IBU 100"

Väike lihtne pudel, sildil oleks jutskui USA lipu mustvalge versioon ilma tähekesteta :) Valge vaht täidab ligi pool klaasi, olles mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt oranži värvundiga kuldne. Aroom on magusakas, mango, pirnikonservi ja iiriskommi taoline :)

Esmamekk on tihke ja näpsakalt mõrkjas-hapukas, keeleotsa väntsutav ja jõulist jätku lubav nagu reisumees, kes oma kotist üha uusi üllatusi esile tarib ning kuulajaid järjest veidramate lugudega üllatab.

Kesmaitse segab kokku mango ja vaigu, magus-mõrkja troopilisuse ja mõrkjas-vaiguse seedrimetsa, piiniapähklid ja taruvaigu. Meie reisisell on kuskilt avastanud mangoseedri, senitundmatu viljapuu, mida lubab oma koduaias aretama hakata.

Lõppmaitse meeveini ja kadamarajade, astelpaju ja pohlamahla segu paneb kõrvad vaikselt liikuma. Uskumatu värk, aga matkavend kinnitab, et seda korjas ta kaljul rippuvast mesilastarust, mille asukad toitusid mägi-ananassist ... no võta sa siis kinni!

Järelmekk taandub mahedamapoolseks ja juba usutavamaks seguks ebaküdooniatest ja mangomehust. Ehkki ... mine sa neid rändureid tea ... ajavad sulle igasugust pada kokku ja kontrollida sa neid ju ei saa ega tahagi :)

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe! Hullult hea ja uskumatult keerulise, kergelt kurkukraapiva olekuga mega-IPA. Auku just kuklast läbi ei löö, aga pead võtab vangutama ikka! Pakkuda koos tšillipähklitega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment