Tuesday, June 2, 2015

Vöötkakk


Vöötkakk (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "sweet stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vöötkakk on pehme ja tasane magus stout. Aroomis ing maitses valitseb kohev ja meeli paitav šokolaadine nüanss. Toekama keha eest kannavad hoolt lisatud kaerahelbed."

Olgu öeldud, et tegemist nö kolmanda katsega, esimesed "Vöötkakk" ja "Vöötkakk seenior" olid nö pilootpruulid, nüüdne on siis ametlik versioon.

Väike lihtne pudel, sildil kikilipsustet kakk. Helepruun vaht vurtsatab pudelist välja, täites klaasi, laua ja jätkates väljaronimist ka peale poole pudeli väljakallamist. Õlle värvus - must. Aroom (peale esmase süsihappegaasipilve hajumist) on tugevalt kohvine, meenutades värskeltjahvatatud tumeda röstiga kohvi, lisaks pehme vanilje.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas mekk meenutab väga head kohvi ... või õigemini sellest kohvist tehtud kreemi, kuna suutunnetus on sametjalt pehme. Lõppmaitse muutub kergelt metalseks, hapukaks ... kuid üldiselt jäädes siiski pehme kreemja, nüüd juba šokolaadikreemi taoliseks. Järelmekk on hapukas-magusakas, pisut vaniljeselt ja lagritsaselt vürtsikas.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga päris heal tasemel rüübe, mille pehmet kreemjat keha rikkus (antud pudelitäie?) ülemõistuse karboniseeritus. Aga muidu - sumeda suveõhtu jook.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment