Monday, June 8, 2015

Metsjeesuse lunastus

Metsjeesuse lunastus (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Liigimääratlus: Belgian strong pale ale.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odralinnased, Nelson Sauvin humal, kommisuhkur, Saccharomyces Cerevisiae"

Lihtne väike pudel, lõõskavpäikeselisel sildil jessuke ise :) Erkvalge sõrmepaksune vahukiht kohiseb kiirelt kaduvikku. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on õilsalt magus-hapukas ja vürtsikas, meenutades tripel ja saison-tüüpi õllede segu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja surtsakalt magusakas-hapukas. Keskmaitse hapukas sädelus ajab väsinud mehe selja sirgu ja toob tunnustava naeratuse näole - oi poisid, mis "Belgian strong pale ale" - see on ju saison triple!  Ehk on mingi teie poolt soovimatu elukas seda rüübet muutmas, kuid tulemus on oivaline! Lõppmaitse valgete viinamarjade, litši ja punaste tikrite segu käivitab suus mahlaka kose, mis ei taha kuidagi lõppeda. Järelmekk oma vürtsika kuninglikkusega paneb heakskiitvalt kulme kergitama ja omaette pomisema: "Kui suudate, siis tehke seda veel ja siis veel. Ja et oleks kohe palju!"

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe, mille mahlast ja kirgast värskust ei jõua kohe mitte ära kiita! Triple saison on selle asja nimi, mida iganes te ka algselt teha tahtsite ... kuid tulemus on (kogemata?) lihtsalt fantastiline!

------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment