Sunday, June 28, 2015

Vallatu Jaan


Vallatu Jaan (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu.

Tootjainfo: "Kohaliku simmani tõmbab sel aastal käima Vallatu Jaan. Tantsu vihub ta kõvasti ja valesti, kuid peol tuleb end vabaks lasta - vahet pole, et naabri-Elviira vaatab põlastava pilguga. Jaanil on hea olla ning sama vallatut jaanipäeva soovime sullegi!
IBU12"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga ent esteetiline sildike. (Ilus lugu küll sildil kirjas, aga koostisained võik ikka olla ära toodud ka pilootpruuli korral!)

Hõre valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid vajub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on magusakas, banaanine nagu heale nisuõllele omane ja ... ja siis kuidagi vetikane?

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja hapukas. Keskmaitse hapukas-magusakas algus saab endale kenasti vürtsika kroonikese pähe ja näeb välja nagu kabe tütarlaps iludusvõistlusel. Lõppmaitse vürtsikus mõrkjus on väärikalt sirge seljaga, kuid magus puuviljasus annab sellele juurde nõtkust ja graatsilisust. Järelmekk on särtsakas, värskendav ja rõõmustav kui kaunima piiga naeratus.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Tõeliselt hea nisuõlu, mida oleks paslik pakkuda koos kargete vähesoolaste kurkidega ja suitsukalaga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment