Saturday, June 20, 2015

Stakanov


Stakanov (Elav, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: session IPA, hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Single hop Amarillo"

Väike lihtne pudel, sildil miskine keeruline hammasrattastik, mis ulatub otsapidi inimese sisse või siis hoopis temast välja :) Sentimeetrine erkvalge vahukiht on keskmise püsivusega, kuigi haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt soekuldne merevaik. 

Aroom on leebe, aga samas nüansirohke. Lilleline ... meenutades kas õunapuuõisi või leedripuu omi? Närbunud muru ja linnased. Apelsinikoor.

Esmamekk on kergepoolne (kuid üldse mitte vesine nagu nii lahjade õllede puhul tihti juhtub) ja leebelt mõrkjas. Keskmaitses kasvab mõruduse tase märkimisväärselt, see meenutab taaskord apelsini ... kas nüüd selle koort või hoopis mõruapelsine.Lõppmaitse taanudb leebemaks, mõrkjas-hapukaks ja väga värskeks seguks puuviljadest ja vaarikavarreteest. Järelmekk on klaar, kuivapoolne ja karastav.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivaopoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi lahja IPA! Kerge kehalt, kuid nüansirohke aroomiga (kui juua mitte alajahutatult) ja karastav-klaari olekuga. Oivaline sissejuhatusõlu humalasõpradest laudkonnale.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment