Sunday, June 21, 2015

Black Death Beer


Black Death Beer (Viking Ölgerd, Island) pd 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: baltic porter ja hinnang on 79 punkti.

Tootjainfo: "Black Death Beer has a pitch black colour and light brown creamy head. Aroma is roasted malt with strong notes of coffee and chocolate. Sweet spicy flavour with smoky aftertaste. It was launched in Iceland in 2011 and has been very well received, especially among younger beer drinkers (20-30 year old). Black Death is a brand owned by Valgeir Sigurðsson, an Icelandic native who launched vodka and snaps lines under this brand in the eighties with great success in many markets. The brand became famous when Slash, the famous guitar player of Guns ‘n’ Roses became an aficionado."

Väike lihtne pudel, must-hõbedasel sildil silinderkübaraga kolp ja kitarrid. Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ning püsib mõõdukalt kaua. Õlle värvus - mustjaspunane. Aroomis seguneb kakao ja kohv, veidi vaniljet ja kuivatatud ploome, pisut suitsu ja kamašokolaadi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahedalt magusakas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas kovhi põhjal vedeleb magusakas šokolaad, hoides käes suitsuploomi. Lõppmaitse kakaokreemi sisse on segatud veidi kreegilikööri ja peale puistatud kamašokolaadi helbeid. Järelmekk on hapukas-magusakas, mõnusal keelepära kudistav, toekas ja sõbralik.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Tõsi küll, ta pole stiilipuhas balti porter, jäädes kuhugi balti ja inglise porterite ja/või foreign stoutide vahele, kuid mõnusam klaasitäis on ta kindlasti ... ja oi kui kergelt joodav! Vaatamate oma suhtelisele kergusele sobilik ka dessertõlleks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment