Wednesday, June 3, 2015

Jaipur


Jaipur (Thornbridge). pdl 0,5 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnag 95 punkti.

Tootjainfo: "A citrus dominated India Pale Ale, its immediate impression is soft and smooth yet builds to a crescendo of massive hoppiness accentuated by honey. An enduring, bitter finish."

Keskmist kasvu pikakaelaline reljeefmustriga pudel, pruulikoja tunnussildi foon seekord soojalt kuldoranž. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi, olles küll hõredapoolne, kuid üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom - niiiiii klaar okkaline lõhn kõditab nina juba meetri kauguselt, justkui oleks sisenemas päikese käes soojenevasse kuusenoorendikku. Nina klaasi torgates muutub see esmamulje veidi magusamaks ja troopilisemaks, segades kokku mõruapelsine, kumkvaate ja litšimarju.

Esmamekk on keskmisest kriipsuke kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse mango ja kuusevaigu segu on mõnnnnusalt klaar. Lõppmaitse linnasemagus põhi on pikitud hapukas-mõrkjate veriapelsini viilakate, greibikoore tükikeste ja männikasvudega.  Järelmeki oivaliselt sile ja siidine mõrkjas-vürtsikas kõditus kaigub suukoopas veel pikalt mereäärse männiku värskuse kajana.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe! Hinna, maitse, kvaliteedi ja kvantiteedi parimas balansis olev mõnusaim IPA ... samas piisavalt mõõduka abv'ga et juua seda rohkem kui üks klaasitäis. Pakkuda koos soolakama ja kõvema juustuga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment