Monday, June 1, 2015

Bear State

Bear State (Thornbridge, UK). pdl 0,5 l. alc 7,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Brewed exclusively for the Craft Beer Company"

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, pruulikoja tunnussilt seekord kuning-punane. Valge vaht täidab ligi pool klaasi, olles keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldkollane.

Aroom mõjub suisa kuldselt - siin leidub apelsinikoort ja mangot, ananassi ja kuusevõrseid, värske ja karge nagu varahommik peale vihma.

Esmamekk on keskmisest nõks raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse humalavagun sõidab mõnuga üle keele edasi-tagasi, kuid ... ta on samal ajal kuidagi õhuline ja kerge. Mõrkjust leidub siin tassitäis ja värskust kannujagu, kuid kokku on see elamus kirgas ja klaar kui see hetk, kui sa astud lävepakult paljajalu kastemärja muru sisse. Lõppmaitse troopiline küllus mõjub klaarilt ja sulnilt ... või on see nüüd hoopis pihlakmari, mis keele peal laiali rudjutuna pargib maitsemeelt ja paneb sind kuulama oma neid näsakesi, millest pole enam ammu midagi kuulda olnud. Järelmekk kuldab esimeste päikesekiirtega meie muruplatsikese üle ja kuivatab selle sinnamaani, et ürgne tung sunnib muruniitja kuurist välja ajama ning naabrite meelehärmiks hommikuäratust mängima :)

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe. Oivaliselt mahlane ja värske ja kastemärg ja murusoe ja üleüldse ilgelt mõnus noh :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment