Tuesday, June 9, 2015

Dr.Jones Senior


Dr.Jones Senior (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial IPA, koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Topeltraske, topelttugev, topeltmaitsev, topeltIPA
IBU 110"

Väike lihtne pudel, kräbukribu taustaga sildikujundus on seekord soojades toonides. Sentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. 

Aroom ... ohhooo ... see paneb nina klaasi sügavalt surudes imestama ... mida see kõik peaks meenutama? Alustame sellest, mida see EI OLE - tavapärase õllega pole siin midagi pistmist! Rabarberimoos? Tikrikompott? Kumkvaadid pohladega? Jeerum, igatahes ülemõistuse puuviljane ja marjane ja tihe ja marrrrrrumõnus!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja keeleotsa näksivalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... babahhhh ... oassaraks! KREEBUS on selle asja lühike kokkuvõte, kuid pikemalt - noh alustame sellest et astelpaju ja kadakamari on lapse teinud ja siis metspirnile mehele pannud. Pikemalt rääkida hetkel ei suuda, sest kõik kolm ajurakku üritavad aru saada, mis kurjama maitsekokteiliga nüüd ikkagi tegelikult pistmist on? 

Lõppmaitse korraldab sadamakõrtsis esimese kakluse ja asuutab minema, sest vaja veel linna peale laiama jõuda enne kui päev liiga hiliseks keerab. Maitsenäsakesed poevad ehmunult laua alt välja ja uurivad, et "kas see hull on läinud?" Kuid ei ole, hullmaitse tuleb korra tagasi, sest unustas kõrtsmikule lõhutud kraami eest maksta - ikkagi korralik tegelane, mitte muidu pätt. 

Järelmeki hapukas-vürtsikas õhetus paneb päikeseloojangu kahvatama, tõmbab tütarlapsed enda kaenlasse sooja ja kablutav tantsiskleval sammul mööda munakivisillutist ülesmäge. Ikka poolteist ja poolteist, vilehelin suunurgas ja varesesulg kaabupaela vahel. Ise tead, kui teele ette jääd. Võid selle tegelasega kas semustuda ja vahva õhtu veeta või järgmised kolm päeva sinikaid kodus ravida. 

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, KOLEHULL-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-OGAR-mõrkja buketiga GENIAALNE MEGARÜÜBE! Uhh, isegi karastunud isendid hoidku end selle kraami mekkimisega vaos, sest armu siin ei tunta ja vange ei võeta. Ma olen teid hoiatanud!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment