Thursday, June 4, 2015

Trädgården Pale Ale


Trädgården Pale Ale (To Øl). pdl 0,33 l. alc 5,4%. liigimääratlus: APA ... aga Ratebeer ei tunne seda jooki üldse veel.

Tootjainfo: "Sisaldab maisi ja kaera"

Väike lihtne pudel, tume-veider sildikujundus on troopiline ja kummaline :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles hõredapoolne ja mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom on ... hmmm ... kummaliselt troopiline :)))

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse ... eee ... no kohe ei teagi, mis sõnu nüüd kasutada ... siin on mustsõstart ja apelsini ja mangot ja siis ... siis jälle see kummaline foon, mida ei oskagi nagu kuhugi määratleda ... kas see võib tulla maisitärklisest või -siirupist? Lõppmaitses keskendub keel mangole kui pidepunktile, selle külge haakuvad veel tikrid ja kuiva valge veini taoline parkivus. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, omamoodi kuiv ja segadusse ajav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga vääääääga omapärane rüübe, mis justkui oleks übertaseme APA ... aga siis ajab mingi kummaline mage-tihke foon keeletaju sõlme. Igatahes proovimist ja mõistatamist väärt rüübe igatahes!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment