Tuesday, June 9, 2015

Rõõsõkas (5,7%)


Rõõsõkas (5,7%) (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Liigimääratlus: "karamelliste nootidega IPA" (varasem ehk 6,2%vol kirjeldus on siin)

Tootjainfo: "Karamelliste nootidega amber ale. Linnased: Pale Ale, Cookie, Crystal. Humalad: Mosaic ja Galaxy. IBU 61"

Lihtne väike pudel, puna-mustal toonil kohati raskesti loetav kiri. Kreemikat karva vaht täidab 4/5 klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid olles pikalt püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - uduselt oranžikaspunane. Aroom on mõnusalt puuviljane, meenutades puuviljakeeksist tehtud kuivikuid.

Esamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse keerab veidikese keelesrvi krussi, vaigune vägi kohtub pihlakapüreega, moodustades aeglaselt õõtsuva maitselaava. Lõppmaitse on õndsalt krehvtine, keelepära riiviv ja samas raskepärane. Järelmekk on väärikas, toekas ja jõuline nagu vana sepa käepigistus, peale mida tuleb proovida säilitada nägu nagu juhtuks selliseid tervitusi iga päev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Punane IPA olgu selle stiili nimi ... ja pakutagu seda koos peediviilul röstitud kitsejuustuga!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment