Sunday, June 7, 2015

Magus jutt #8


Magus jutt #8 (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "german hefeweizen" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "vesi, humalad, pärm, linnased. pastöriseerimata, filtreerimata
IBU 6" Tootjal lisaks veel "infusiooniga meskitud, seega heledam, kuivem, särtsakam , humalaks briti Admira, First Gold ning saksa Cascade.""

Väike lihtne pudel, kollakas-valge sildike. Valge hõredapooln vaht täidab kolmandiku klaasi, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kuldkollane. Aoom on magusakas ja sepikuline.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on hapukas-magus, kreemisem ja banaanine ... selline pisut toorevõitu banaani taoline. Lõppmekk on vürtsikas, kukekommi ja Tuula prääniku vahepealne. Järelmekk muutub kuivapoolseks, marjaseks, meenutades tikrikompotti ja õhemat rabarberikisselli.

Keskmise kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga väga heal tasemel rüübe, kaldudes Saksa nisuõllede koolkonna poole. Pakkuda koos röstsaiale laotud kalmaarisalati kuhjakesega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment