Thursday, June 11, 2015

Humal & Oder Ale


Humal & Oder Ale (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. ratebeeri liigimääratlus: APA ja hinnang 17 punkti.

Tootjainfo: "Saku Humal & Oder Ale (alc. 5.0% vol.) is an American ale type red beer brewed through top fermentation with yeast and a few extra handfuls of hops. A strong taste of hops (IBU = 50) comes from the Chinook bittering hops and a light hint is added by the Cascade and Centennial aroma hops. The beer is unfiltered, and it may contain sediment of hops and yeast. "

Väike lihtne pudel, seeria tüükujundus on seekord punakais toonides. Sõrmepaksune helevalge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Eeee ... tootja omakirjelduse kohaselt pidi ju punane olema? 

Aroom on praktiliselt olematu, õrnalt magusakalt linnaseline. Miskipärast meenuvad tolmunud arhiivikaustad. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kuidagi kehatu, aga see-eest murune. Lõppmaitse magusakas-hapukas algus on suhteliselt kenasti tasakaalus puiduse mõrkjusega. Järelmaitse on juba üsna meeldiv, greibine ja värskendav.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga omamoodi vastuoluline rüübe. Alustuseks kiidame suurtootjat pingutuse eest, eksole! Võrreldes nende tavatoodetega on siin tõepoolest mekki rohkem, kuid ... Oehh. 50 IBU peaks juba viitama IPA'le, kuid see pole isegi mitte APA, vaid lihtsalt korralikult humaldatud hele eil. Aru ma ei saa, kuidas saab nii heade humalate valikuga ja eeldatavalt ohtra kasutamisega (sest no ma ei usu et see IBU näitaja laest võetud on) nii keskpärast tulemust saada? Ja missugusest otsast see õlu punane on??? 

Aga olgu, lõpuks tuleb ikkagi Sakut kiita. Pingutus on tehtud õiges suunas. Aga usaldage palun rohkem pruulmeistrit ja vähem marketingi rahvast.
-----------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment