Sunday, June 14, 2015

Nosferaator

Nosferaator (Rotiküla, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: doppelbock

Tootjainfo: "Kass Nosferaatu juubelipruul. Linnased: Munich I, hele DME, Munich II, Caramunich I, Carafa I, nisulinnas. Humalad: Northern Brewer, Hersbrücker, Goldings. Pärm S-34/70"

Keskmist kasvu pudel, pildil udune kass :) Sõrmepaksune hallikas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - sünkjaspunane (ootamatu värvus doppelbocki kohta). Aroom on magusakas-mõrkjas, röstpähklite ja kohvi nootidega.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõõõnusalt tihke ja täidlane, esmalt hapukas-mõrkjalt kohvine, seejärel veidi magusakamalt pähkline ja õrnalt rummine. Lõppmaitse meenutab juba mõne leebemat odraveini, olles tihkelt tulvil kuivatatud puuvilju ja röstleiba, sipsuke vaniljet ja teine kardemoni ehteks peal. Järelmekk on vürtsikas-magusakas, tummine ja soe, rummikooki ja pähkli-puruküpsist meenutav.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õilja paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka ÜBERTASEME rüübe, tulvil maitseid ja soojust. Paras eestimaise jaaniõhtu vihmasabina juurde, kõrvale võiks pakkuda tükikese suitsuangerjat.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment