Sunday, June 28, 2015

Two Ton


Two Ton (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Two Tons of malt go into the grist case for this big IPA. It takes our Mash Tun to the limit. Also stacked full of the USA and Australia’s finest hops. Released on April 10th 2015 simultaneously in 35 bars and bottle shops in 8 countries all over Europe."

Lihtne väike pudel, kuldsel-kollasel sildil meskimistünn. Kollakas vah täidab pihi pool klaasi ja püsib tugevalt, takerdudes kena vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja kaunilt punakaskuldne merevaik. 

Aroom ... ooo see on külluslik ja raskepärane, täidlane ja tihe, rabarberikoogi ja pihlakanalivka taoline, selga mõnust judisema panev ja vaiguselt takerduv.

Esmamekk on tihe-nätske ja keeleotsa mudivalt mõrkjas-vänge. Oh kreebus, kui sedasi maitseks kõik õlled, siis nad jääks enamasti joomata ... aga no õnneks on sihandseid vaid väääga vähe.

Keskmaitse mõjub nagu pohla-kadakamarmelaad, mis mähkub ümber su keele ja lihvib nüri järjekindlusega  maitsenäsakesi madalamaks. See pole kerge töö, eriti kui tegu on humalafriigi karastunud maitsemeelega, kuid antud isend on võimekas ja visa.

Lõppmaitse tankiroomikud kolistavad juba õige sõjakalt, see pole nema humalaõppus, vaid otsene vaenutegevus, mille ees nõrgemad tegelased taanduvad niutsudes massõllede maapakku, kuulutades Selle Õlle keelatud humalarelvaks!

Järlemekk tõmbab isegi vana Gambrinuse kuklakarvad turri ja silmad kriips-pilukile ... urjuhh ... see kirbe-mõrkjas metsane ja vaigune ja samblane ja kadakane mõrrrrrruduse tase on saavutanud Keiserliku taseme!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, MÕRU-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-MÕRU buketiga KOLETISLIKULT MEGATASEME Humalarelv, mille eest tuleb tõsiselt hoiatada! Tunnetatud IBU-tasandi järgi võiks see rüübe olla vabalt triple või isegi quadrupel-IPA. Üllatav, et megakogusest linnastest tekkima pidav magusus on praktiliselt olematu, kas ta on siis nii humalate taga peidus või väga korralikult maha käärinud. Üllatav-üllatav rüübe, mida tuleb pakkuda klaasitäie jääveega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment