Tuesday, June 2, 2015

Jack Hammer


Jack Hammer (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 7,2 %. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Start with a colossal grapefruit aroma. Pile on bitterness after thumping bitterness, and ride the anarchy wherever it takes you. The caramel razor is sharp, but the resinous bite drills straight through your taste buds. For blitzing the mediocre, raising hell and revelling in the aftermath, Jack Hammer is the end of the line. The hopped-up, pucker-mouthed terminal extreme of craft brewing. This beer is bitter. Very bitter. If you push that button, don’t say we didn’t warn you…
IBU 100"

Väike lihtne pudel, kräbulis-triibuline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid vajub üsna kiirelt sentimeetriseks hõredaks kihiks. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom .. mhhh ... see on tõepoolest kui greibimahla kontsentraat. See mõjub niiiiii tihkelt ja külluslikult, et peaks olema kategoriseeritav kui mõnuaine ... või vähemalt sõltuvust tekitav. Ma olen kindel, et geibi eeterlikud aroomid on suuremas koguses kuidagi meditsiinilselt näidustatud :)

Esmamaitse on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-mõrkjas. Keskmaitse ... oisapoiss ... see võtab isegi Gambrinuse-suguse humalahullu ruskelt ruigama! Greibiseemned ja kuuseokkad ja männivaik ja kadakamarjad. Tuleb veel midagi okkalist meelde? Uhage aga kõik need oma keelele ja saate õnnelikuks! 

Lõppmaitse. Mango ja kadaka ristsugutise nimeks on manakas? Oooo humalajumala ja tema poja ja püha vaimu nimel, seesinast rüübet ei pea sa meile mitte iga päev andma, sest vaata muidu me saame ära rikutud olema!

Järelmekk. Jestas. Seda õlut tuleks väikeste ampullikestega pakkuda, peal silt "õlleparandaja", et siis suvalisest lauaõllest endale midagi suupärast valmis timmida. Protsessi nimeks oleks siis tilkhumaldamine (vt kuivhumaldamine ja märghumaldamine). 

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-õndsalt-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõru buketiga ÜLE-ELU-SUURUSELT MEGATASANDI RÜÜBE! Humalahullu unistus. Tilkhumaldamis-vahend. Umbehää kraam, mille eest vastutustundlik müüja peab kundesid hoiatama.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment