Tuesday, June 30, 2015

Põllumehe teine piisake

Põllumehe teine piisake (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: witbier

Toojanifo: "Kasteselt värske, mahedalt vürtsine ja rõõmupisaraid poetama panevalt küpse nisu karva kuldpruunikas Belgia onspiratsiooniga nisuõlu.
Linnased: nisulinnased, nisuhelbed, kaerahelbed, nisulinnaseekstrakt,. Mõruapelsini koor, koriander. Humalad: Styrian Goldings, Saaz."

Väike lihtne pude, omanäolise kujuga sildil vikatimees ... noh see päris :) Valge sentimeetrine vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Magus-mõrkjas aroomis domineerib apelsin, seejärel tuleb nisu, koriander tuleb alles hetk hiljem esile, kuid siis jääb seda tugevamalt ninna.

Esmamekk on keskmise kehaga .. või isegi veidi raskem (kaerahelbe hea mõju!) ja ootamatult vürtsikalt maitseküllane. Keskmaitse leebub veidi, kuid jääb ikkagi väga maitsetihedaks, koriandri vürtsikas ja apelsinikoore mõrkjus on ikka väga võimsalt kohal. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas tihkus paneb lausa kergelt keele kirvendama. Järelmaitse on pikalt kestev, õline ja vaigune, koriandir eeterlikest õlidest pungil.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Belgia nisuõlle kõik head omadused on siin mõnuga üle võlli keeratud ja tulemus balanseerib ülima maitseelamuse ja ülevõllimineku piiri peal. Pakkuda koos õuna- ja pirnilõikudega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment