Wednesday, June 24, 2015

Barbar Bush

Barbar Bush (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: kange barbarissi eil

Tootjainfo: "See siin ei ole poliitiline õlu. Vist. Pigem on siinse märjukesega peetud meeles barbarissiõõsast ja selle marju, mis selle õlle heaks teevad. Nimetagem seda siis kuidagi, miks mitte Barbar Bush"

Väike lihtne pudel, kollakas-pruunil sildil ... eee ... kaks triipu :) Sentimeetrine valge vahukiht on kesise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt pronkspunakas merevaik. Aroom on magusakas ja karamelline, meenutades heledat kommisuhkrut.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks, magusakas-mõrkjaks, pisut leivaseks ja karameljaks. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, karaskitaoliselt nätsakas ja toekas. Järelmekk meenutab parimaid šoti eile, olles raskepärane ja leivane.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea rüübe. Kui olek kirjas liigimääratluseks "wee heavy" siis ma ütleks lausa über-rüübe, kuid hetkel ... no lubatud barbarissi ei leia ma kusagilt. Aga noh, tegu on (vist?) pilootpruuliga ja timmimis-aega veel on. Igatahes on tegu toeka ja mõnusa klaasitäiega, mis sobiks oivaliselt grillribide kõrvale.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment