Monday, June 8, 2015

Valmiermuiža Kviešu Alus No. 8


Valmiermuiža Kviešu Alus No. 8 (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu, RB hinnet pole välja kujunenud.

Tootjainfot ei õnnestunud leida (tegemist oli ka pilootpruuliga)

Keskmist kasvu pudel, sinisel sildil õitseb suur nr.8. Valge vah täidab ligi pool klaasist, polles kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on banaanine ja marjane ... kergelt käärimaläinud sõstrate taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, üleküpsenud banaani ja veidi kortsutõmbunud punaste sõstrate taoline. Lõppmaitses tuleb esile vähene aga mõnus leivane mõrkjas-hapukas ... või õigemini tumedast jahust tehtud banaanikeeks, mida on immutatud vähese valge veiniga. Järelmekk on magusakas ja õõõõige väheke kurgupäras värelevalt vürtsikas..

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Kui meie tootjad ometigi kah niiii küpse nisuõlle valmis teeks (Õllevõluri mõned katsed on sinnakanti)! Pakkuda koos tšilli-mee kanaga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment