Thursday, June 18, 2015

The Season is Coming

The Season is Coming (Vaksali, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: saison (õigem oleks küll "hoppy saison" või "saison IPA")

Tootjainfo: "Linnased: Pale ale, Pilsner. Humalad: Summit, Nugget. Pärm: Belgian Saison"

Väike lihtne pudel, sini-valgel sildil tossav vedur. Erkvalge hõre vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid vajub kiirelt ära. Õlle värvus - õrnalt uduselt tumedapoolne kollane. Arrom on alguses supervärske, hapukas-mõrkjas ... kuid siis lööb sisse mingi kummaline kummine nüanss.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja tugevapoolselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse algab tugevalt mõrkjalt, kuid siis tuleb esile ka linnasemagusus ... ja särtsakas värske vürtsikus. Lõppmaitse on mõnusaim maitsete tulevärk - siin põimub kokku sädelev vürtsikas kaneel ja nelk, lausa vaiguselt mõrkjas aromaatne kadakamari, vaoshoitud kuid siiski kõike pehmendav magusus. Järelmekk paneb surisema keele tagumised nurgad, mis enamike õllede puhul üsna ükskõikselt vait on.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga. Mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Pruulmeister on leiutanud uue õlleliigi "saison IPA" ning selle eest väärib tungivat ja pikaldast kiitmist :)
----------
pil isetehtud

No comments:

Post a Comment